Biblioteka Biotechnologii i Nauk o Żywności

Biblioteka Biotechnologii i Nauk o Żywności

GODZINY OTWARCIA

poniedziałek - piątek        9.00 - 17.00

soboty zjazdowe               9.00 - 15.30


W dniach 24-31 grudnia Biblioteka będzie zamknięta, a 2 stycznia 2019 r. czynna do godz. 15.00

KONTAKT

Adres:
90-924 Łódź, ul. Stefanowskiego 4/10 (budynek A2)

Email::
bbnz@lib.p.lodz.pl

Telefon:
42 631 20 67

JAK DO NAS TRAFIĆ?

Warunki korzystania

W bibliotece można korzystać z komputerów i skanera.
 


Limity wypożyczeń w Bibliotece Biotechnologii i Nauk o Żywności.

 

Woluminy

Dni

Liczba 
przedłużeń

 Pracownicy i doktoranci PŁ,
 Profesorowie Seniorzy PŁ

25

180

3

 Studenci PŁ

16

30

0

 Emerytowani pracownicy PŁ

5

90

0

 Czytelnicy wpłacający kaucję 3 30

0

 

Książki z działu 665.5 „Kosmetyka i kosmetologia” wypożyczane są maksymalnie 3 wol. na 7 dni, bez możliwości przedłużenia, wyłącznie pracownikom, doktorantom, studentom oraz Profesorom Seniorom Politechniki Łódzkiej.

 

Aktualizacja 1.10.2018 r.

O Bibliotece 

Biblioteka Biotechnologii i Nauk o Żywności została powołana do istnienia jako Biblioteka Chemii Spożywczej w listopadzie 1976 roku. Na jej zbiory złożyły się kolekcje połączonych bibliotek instytutowych.

Zbiory udostępniane w wolnym dostępie. Biblioteka wyposażona jest w dwa skanery samoobsługowe (A3 i A4), siedem komputerów dla użytkowników oraz stanowiska sieciowe z możliwością podłączenia własnego komputera. Studenci mogą także korzystać z internetu poprzez usługę eduroam. Do odwiedzenia biblioteki zachęcają przyjazne wnętrza z czerwonymi kanapami w strefie wolnego dostępu.

Zbiory Biblioteki na koniec roku 2017 liczyły: 6 468 wol. książek, 2 242 wol. czasopism.